Ирини Зикидис, Фейсбук Това е Законът за регистрация на чужди агенти

...
Ирини Зикидис, Фейсбук Това е Законът за регистрация на чужди агенти
Коментари Харесай

Законът за регистрация на чужди агенти в САЩ е от 1938 г.

Ирини Зикидис, Facebook

 

Това е Законът за регистрация на непознати сътрудници ( " Foreign Agents Registration Act " ), настоящ в Съединени американски щати от 1938 година.

 

Мисля, че е един извънредно потребен закон, който осветлява лицата, медиите и партиите, финансирани (или съгласно американците - корумпирани) извън - нещо наложително за една здрава страна. Та в тази връзка не разбирам митингите против подобен закон както в България, по този начин и в Грузия. Та американците са умни хора, за какво да не последваме техния образец и да въведем един значим за националната сигурност закон?

Грузинският вид на закона е много по-мек от американския. Грузинците желаят да бъдат осветени всички организации, които получават над 20% от приходите си от чужбина (докато американският закон изисква осветляване на каква да е сума), грузинският закон касае медии и юридически лица, които не се занимават с търговия (докато американският закон засяга медии и всички физически и юридически лица).

Понеже съм обикновен човек, дано попитам - какъв е тъкмо казусът да се знае кои са организациите, чиито пари идват от чужбина? Защо това е проблем? Защо Неправителствени организации и фондациите скачат против закон, който осветява милионите, които получават за " гражданската си позиция "? Нали споделят, че всичко е транспарантно и регистрирано до последния цент? Защо? Какво ги тормози?

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !    

 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР